Interactief theater

Case 5

DWARS DOOR DE NACHT

ONLINE – start.verus.nl

 

Voor de 40-dagentijd en Pasen ontwikkelt Nachtzon Media sinds 2021 jaarlijks videomateriaal en werkvormen voor leerkrachten en leerlingen van het PO en VO/MBO, in opdracht van Verus en uitgeverij Kwintessens.

Bekende artiesten als Sterre Koning, Dani van Velthoven en Gio Kemper brengen een nacht door in hun voormalige school. Met een tekst uit de veertigdagentijd zijn zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw.

 

DIT IS ZO GEK, DAT HET ZO STIL IS … IK BEN ZO GEWEND GEWEEST, DAT IK DE SCHOOL BINNENKOM EN DAN ALLEMAAL MENSEN, GESCHREEUW, GEREN… EN NU IS HET GEWOON DOODSTIL …

STERRE KONING

image
image
image

Wat gebeurt er in de nacht? Welke vragen komen op je af? Hoe kijk je terug op donkere tijden, zoals de coronaperiode? Welk licht kun je daar achteraf in zien? Wie waren er (in gedachten of anders) bij je? Wat heeft jou steun gegeven en geholpen?

Die vragen leggen we voor aan Sterre Koning, Dany (Dani van Velthoven) en Gio Kemper. We leggen hun een verhaal of gedicht uit de Bijbel voor, waarna ze in hun oude school op zoek gaan naar herinneringen aan mensen, gebeurtenissen en dromen uit die tijd. Aan het einde van de nacht hebben zij een lied geschreven waarin de weg door de nacht naar het licht verwerkt is.

LIVE PAASVIERING

Ook wordt op Witte Donderdag samen het licht van Pasen gevierd. De vieringen zijn een mix van korte Paasverhalen, zang en er wordt stilgestaan bij de betekenis van Pasen in deze tijd. Na de live uitzendingen zijn de video’s direct online beschikbaar op start.verus.nl en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het lesprogramma van de school.

 

">

Volgende case

Het Geheim van Sint Maarten